Κωνσταντίνος Γεράρδος

Κωνσταντίνος Γεράρδος

Ο Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι χορευτής, δάσκαλος, χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της VIS MOTRIX DANCE COMPANY, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη/Ελλάδα.

Eίναι ο δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής του ReDance, ενός εκπαιδευτικού προγράμματος σύγχρονου χορού και performance για ηθοποιούς και χορευτές.Ξεκίνησε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης στην Αθήνα όταν ήταν 11 ετών. Συνέχισε τις σπουδές του στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Morianova και αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης. Από το1989 έως το 2004 χόρεψε για το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος). 

Το 2001 κέρδισε το 1ο βραβείο στα Εθνικά Βραβεία Χορού για την ερμηνεία του στην χοροθεατρική παράσταση 'Bluebeard', σε σκηνοθεσία Κ. Ρήγου. Το 2012 προσκλήθηκε από την «Machinenoisy Dance Company» με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά για να χορέψει στην παράσταση «Romantic Old Horses» σε σκηνοθεσία Peter Bingham.

 Η καριέρα του ως χορευτής συνεχίζεται μέχρι σήμερα.Το 2001 ίδρυσε τη δική του ομάδα, «VIS MOTRIX DANCE COMPANY» με έδρα την Θεσσαλονίκη και είναι ο βασικός χορογράφος των παραστάσεων της (In Dreams, Safety Distance, Pessoas, In Between, Nocturne, Void, Dark Matter, Nosferatu, 22, και άλλα) Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία). Τον Μάιο του 2015 ο Κωνσταντίνος Γεράρδος σκηνοθέτησε την παράσταση «ΤΑΝ» για το Χοροθέατρο Θεσσαλονίκης (ΚΘΒΕ). Έχει επίσης εργαστεί ως ηθοποιός στη Θεατρική Εταιρεία «Νέες Μορφές» και ως χορογράφος για το θέατρο και την όπερα και έχει επιδοτηθεί για τη δουλειά του από το Υπουργείο Πολιτισμού.Κατά τη διάρκεια της δουλειάς του ως χορευτής και χορογράφος τα τελευταία 30 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Γεράρδος ανέπτυξε επίσης μεγάλη διδακτική εμπειρία στον κλασικό και σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και το Contact Improvisation, Partnering, Ensemble Improvisation, σύνθεση, χορογραφία και performance σε επαγγελματικές σχολές χορού και δραματικές σχολές. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και χορογραφία στο Dance and Performance στο Πανεπιστήμιο του Λίνκολν στην Αγγλία και σεμινάρια σύγχρονου χορού και Contact Improvisation στην Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ και τον Καναδά. Έχει συνεργαστεί με τους Chris Aiken, Angie Houser Kirstie Simpson, Nita Little, Ray Chung, Eckhard Muller, Gregor Weber, Thomas Mettler, Yaniv Mintzer και πολλούς άλλους.