Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Φωτεινή Κουτλογεωργίου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Δημιουργός


Η Φωτεινή Κουτλογεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Από πολύ νωρίς οραματίστηκε τη διάδοση και την εξάπλωση της τέχνης του χορού στην επαρχία καθώς η ίδια βίωσε την έλλειψη ευκαιριών και ερεθισμάτων στην παιδική της ηλικία. 

Είναι η δημιουργός του 1ου χορευτικού Φεστιβάλ στην Κομοτηνή Dancing Routes Komotini που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023.

Είναι ιδρύτρια της Σχολής Χορού Plié, όπου διδάσκει και χορογραφεί από το 2005 σε μαθητές όλων των ηλικιών και από το 2019 ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Φωτεινής Κουτλογεωργίου στην Κομοτηνή.

Είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού , απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού '' Ραλλού Μάνου''.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξακολουθεί να παρακολουθεί και να διευρύνει τις γνώσεις της στο χορό. Επίσης είναι πιστοποιημένη Ballet Toning instructor.

Ως χορογράφος και ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με το Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, το Δηπεθε Κομοτηνής, την Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής Θράκης στις εορταστικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής , τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν.Ροδόπης και την Πολιτιστική Κίνηση Νομού Ροδόπης.

Έχει συνεργαστεί με τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου όπου παρουσίασε τη διάλεξη « Η ιστορία του μπαλέτου» στο μεταπτυχιακό Σπουδές στο Χορό.

Έχει διοργανώσει παραστάσεις χορού, φιλανθρωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και του Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Ν.Ροδόπης για τις οποίες βραβεύτηκε για την προσφορά της. Επίσης έχει συμμετάσχει ως χορογράφος και ως χορεύτρια σε πολλές δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις της περιοχής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και το Δήμο Κομοτηνής.

Ως καθηγήτρια διδάσκει κλασικό μπαλέτο , σύγχρονο χορό , αυτοσχεδιασμό, ρυθμική, ιστορία του χορού και κινησιολογία από το 2005 μέχρι σήμερα σε μαθητές ερασιτέχνες και επαγγελματίες.