ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ


Ηλίας Μπαγεώργος


Ο Ηλίας Μπαγεώργος έχει γεννηθεί στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Θεσσαλικού Μπαλέτου, υπό την καθοδήγηση του Γκες Μίχωφ.

Με υποτροφίες από την Ακαδημία ᾽Jacob's Pillow᾽ στη Νέα Υόρκη και την Κρατική Σχολή ᾽Ορχηστρικής Τέχνης᾽, ειναι ενεργός χορευτής από το 2008. Η πρώτη του μεγάλη συνεργασία ξεκίνησε με το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας κατά την περίοδο των σπουδών του στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα παραστάσεων και Festival σε εγχώριες και διεθνείς παραγωγές. Την περίοδο 2014-2015 χόρεψε στο videodance "The pelican" παραγωγής του Dancetheater Lydia Lithos όπου και ταξίδεψε σε 12 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ως Freelancer κάνει παραγωγές με την ομάδα Dancers Of North. Συμμετείχε στο Thread, μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία με τον Russell Maliphant. Πρόσφατες συμμετοχές του σε παραστάσης αποτελούν η τελευταία παραγωγή της ομάδας Stereo Nερό «442, or A Game Without Score» στην Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών αλλά και η παραγωγή του Θέατρου OLVIO «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα». Εργάζεται από το 2009 ως καθηγητής χορού σε αναγνωρισμένες σχολές χορού σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε ακαδημίες και σχολές θεάτρου.

Ως δημιουργός σκηνοθετεί και χορογραφεί σε παραγωγές της ομάδας του και σε θεατρικές παραστάσεις. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το παιδικό θέατρο (σκηνοθεσία-χορογραφία-κινησιολογία) συνεργαζόμενος μεταξύ άλλων με την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Φώτη Σπύρου. Η χορογραφική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ χορού, τόσο με ομαδικές όσο και ατομικές χορογραφίες (Compartments Young Choreographers Festival, Dance Laboratory Rhodes, κ.α.). Στην πρόσφατη χορογραφική του ενασχόληση έχει εντάξει τη δημιουργία dance videos, σε παραγωγή της ομάδας (Arthur, Goth Princess).

Είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του DANCE Athens (www.danceathens.gr).